Ce am mai scris ?
Loading...
joi, 27 ianuarie 2011

Frumuseţe fabricată în România

20:57
Cea mai frumoasă lecţie de patriotism am primit-o într-un supermarket. Prietena mea turcoaică inspecta cu atenţie etichetele produselor şi le alegea doar pe cele made in Turkey. "Cum altfel aş putea să susţin eu economia ţării?", şi-a motivat alegerea. Un gest demn de laudă dacă îl compar cu reacţia de teamă sau de neîncredere pe care o avem majoritatea dintre noi în faţa mărfurilor sută la sută româneşti." - Bianca Nuţu, beauty editor The ONE.

Celebritate autohtonă
Rezultatul unor studii ştiinţifice riguroase, gama Deuteria Lux creată de Prof. Dr. Ioan Nedelcu este unică în lume şi are proprietăţi miraculoase.

Iniţial, beneficiile apei cu un conţinut scăzut de deuteriu au fost descoperite studiind stilul de viaţă al populaţiilor longevive din Iacutia şi Abhazia. Acestea, deşi separate de o distanţă de 5.000 de kilometri, aveau în comun ca obiceiuri alimentare doar băutul apei rezultate din topirea gheţarilor. S-a demonstrat astfel că apa de gheţar, cu un conţinut redus de deuteriu, are efecte biologice anti-aging spectaculoase.
Specialiştii români de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice din Râmnicu-Vâlcea au dezvoltat una dintre cele mai eficiente tehnologii de scădere a concentraţiei de deuteriu şi, implicit, de obţinere a apei cu conţinut redus de deuteriu, premiată cu diplome şi medalii de aur la cele mai prestigioase târguri de inventică din lume (Bruxelles, Londra, Geneva). Impresionat la rândul său de uimitoarea descoperire, prof. dr. Nedelcu Ioan, membru al Academiei Americane de Dermatologie, a conceput Deuteria Lux, o gamă de produse cosmetice medicale unice în lume. Acestea combină "apa vie", aşa cum a fost numită apa săracă în deuteriu, cu o multitudine de principii active naturale (vitamine, aicizi graşi, peptide, extracte de germeni de grâu, drojdie de bere, microalge). Inovatoarele produse, solicitate chiar şi în Canada, SUA, Emiratele Arabe sau Japonia, se remarcă prin rezultate uimitoare în ritualul anti-age: la nivel cutanat, întârzie îmbătrânirea celulară, ajută la vindecarea afecţiunilor dermatologice şi au un excelent efect hidratant, căci textura se absoarbe mult mai rapid şi în cantităţi mai mari în interiorul celulelor. De asemenea, studiile au demonstrat efectele benefice în afecţiunile dermatologice: acnee, hiperpigmentare, dermatită atopică, eczeme, psoriazis etc. În plus, după ce a studiat compoziţia a numeroase tipuri de loţiuni tonice şi a fost constant nemulţumit, doctorul a creat "loţiunea-ser", care combină o concentraţie mărită de principii active cu principiile clasice tonifiante.
"Mai întâi am conceput formulele produselor. Apoi am imaginat tehnologiile de producţie, am realizat miniproducţiile-pilot, am testat efectele benefice şi apoi am trecut prin toate furcile caudine impuse de legislaţia în domeniu înainte ca un produs cosmetic să poată fi vândut. Toate acestea au necesitat timp, perseverenţă şi pasiune, împărtăşite cu o mică echipă de entuziaşti, care mi-au fost alături, astfel încât acum, privind retrospectiv, am senzaţia că totul a venit de la sine, fără piedici birocratice sau adversităţi meschine. Ca un făcut, de fiecare dată când aveam impresia că o problemă ar fi prea greu de rezolvat, apărea câte o persoană care îmi mărturisea cât de încântată este de efectele benefice ale cremelor Deuteria Lux pe care le-a încercat şi astfel entuziasmul îmi revenea, oferindu-mi forţă să continui", îşi aminteşte profesorul.

Natură şi inovaţie

Multe produse cosmetice sunt rezultatul unor calcule economice stricte bazate pe imagine şi profitabilitate. Nu însă şi cele care poartă numele brand-ului Lux & Ethical.

Cătălina Anca Golea, fondatoarea brandului Lux & Ethical, reuşeşte să combine cu succes ingredientele organice şi cele mai recente rezultate ale cercetărilor ştiinţifice.

The ONE: Cum a luat naştere brandul Lux & Ethical?
C.A.G.: Cu o formare ca biolog şi o experienţă de 31 de ani în această industrie, am încercat să verific acţiunea unor ingrediente faimoase în reţetele cosmetice (uleiul de vizon, placenta, untul de cacao, eucerita, vitaminele naturale etc.). Nemulţumită de cremele create atât de mine, cât şi de către alţii, am realizat că, în abordarea mea, îmi scăpa ceva. Apoi, după un tratament personal de recuperare şi regenerare, am ajuns să nu mai pot suporta niciun produs cosmetic care conţinea conservanţi sintetici. Atât de dificil era să găsesc un produs de hidratare pe timpul verii, încât a trebuit să testez peste 30 de surse de ulei de măsline virgin, presat la rece. Am găsit doar două care să nu îmi ardă faţa sau să nu facă rău pielii. Astăzi, folosesc uleiul de argan pentru hidratare exterioară, apa din petale de rosa damascena pentru tonusul şi vitalitatea de profunzime, plus crema restructurantă pe care între timp am creat-o. Astfel am ajuns să cercetez, să caut şi să combin ingrediente cu valoare ancestrală (unt de cacao, unt de shea) cu cele mai noi extracte şi ingrediente active. Aşadar, produsele Lux & Ethical reprezintă rezultatul pasiunii de o viaţă pentru cosmetică, sunt realizate din dragoste pentru mediul înconjurător şi, mai ales, din dorinţa de a oferi tot ce este mai bun pentru piele.
The ONE: Folosiţi câteva ingrediente rare şi speciale, extrem de scumpe la alte brand-uri, care se regăsesc în produsele dvs. la preţuri accesibile. De ce le-aţi ales?
C.A.G.: Am optat pentru ele datorită efectelor miraculoase dovedite: placenta - aceasta este considerată cel mai echilibrat mediu biologic existent în natură, iar extractul este perfect potrivit pentru tenul matur şi atenuarea schimbărilor hormonale din perioadele pre- şi postmenopauză; secreţia de melc - datorită proprietăţilor regenerative incredibile şi modului în care protejează de radicalii liberi; lichidul amniotic - pentru proprietăţile de vindecare şi regenerare datorate celulelor stem conţinute; caviarul, fitonutrienţii şi vitamina C liposolubilă pentru minunatele şi incomparabilele lor efecte antirid, de tonifiere şi de creştere a rezistenţei tegumentare.
The ONE: Ce game noi intenţionaţi să dezvoltaţi? Care sunt cele mai noi produse ale mărcii?
C.A.G.: Intenţionez să lansez prima gamă de produse cosmetice eubiotice - prima de acest gen din România şi din Europa. Cele mai noi produse sunt cremele de zi pentru perioada iernii, numite Cold Creams, cu o textură foarte plăcută şi ingrediente organice: lapte şi apă de cocos, unturi de shea, mango şi migdale, uleiuri de caise, cânepă, rozmarin, pătrunjel. De asemenea, am creat recent câteva uleiuri pentru stimularea tonusului cutanat, cu efect anticelulitic şi de drenaj limfatic. Am îmbogăţit şi schemele de tratament cu măşti - argilă neagră, argilă verde ventilată, pudră de baobab etc. Iar oliopeeling-ul şi laptele demachiant organic completează şirul noutăţilor. În plus, am intodus apele din petale de flori (hidrolate) şi insist asupra utilizării acestora în acord cu personalitatea şi dizarmonia vizate: apă din petale de trandafir de Damasc (romantism), flori de portocal (luminarea tenului şi o stare de spirit pozitivă), apa de mirt (potrivită persoanelor foarte solicitate, stresate, aflate zilnic în medii poluate, în birouri închise, departe de natură).


Tinereţe fără bătrâneţe
Într-un decor idilic din Braşov, la Institutul Geromaslan, o echipă tânără şi energică de doctori şi terapeuţi, condusă de dr. Denisa Bogdan, duce mai departe legendarele descoperiri ştiinţifice ale profesoarei Ana Aslan.

|n urmă cu două milenii, în China nu era preţuit medicul care avea cele mai bune metode de tratament, ci acela ai cărui pacienţi nu se mai îmbolnăveau. Iar pentru a le asigura sănătatea, doctorii apelau la remedii sută la sută naturale. Însă omul modern a ajuns să se lupte cu boala în loc să încerce să o prevină. "Din dorinţa de a reînvia arta de a trăi sănătos, am pus bazele Institutului Geromaslan", ne-a mărturisit fondatoarea centrului, dr. Denisa Bogdan (www.geromaslan.ro) . "Recomandată de două ori pe an în funcţie de patologie, terapia Geromaslan poate fi făcută fie în scop preventiv, fie pentru ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii."
Graţie Denisei Bogdan, terapia Geromaslan - bazată pe principiile terapiei originale Aslan cu Gerovital GH3 şi Aslavital, produse 100% româneşti, şi îmbunătăţită în institutul lor din Germania de familia de medici Nicuţă, cu o experienţă clinică de peste 30 de ani, colaboratori apropiaţi ai profesoarei Ana Aslan - este disponibilă acum şi în România. Testată de-a lungul timpului de Charles de Gaulle, Imelda Marcos sau Marlene Dietrich, aceasta constă într-un tratament personalizat exclusivist, în funcţie de profilul medical al fiecărui pacient şi de afecţiunile prezentate. În plus, acoperă toate domeniile de aplicare ale medicinei alopate şi completează sau, de cele mai multe ori, substituie tratamentele clasice, care fie nu mai dau rezultate, fie sunt mult prea invazive.
În urma unui examen clinic general, riguros efectuat cu ajutorul unor aparate performante, al unei anamneze ce reflectă istoricul medical al pacientului şi al mai multor analize amănunţite, se stabileşte un protocol de tratament personalizat. Acesta include proceduri medicale, precum şi tehnici de recuperare efectuate de kinetoterapeuţi şi fizioterapeuţi şi împleteşte metoda clasică cu Gerovital GH3 cu terapiile moderne (ozonoterapie, laserpunctură, acupunctura scalpului Yamamoto, magnetoterapie, mezoterapie, terapia ortomoleculară). În plus, tratamentul poate fi completat de o serie de proceduri de cosmetică (tratamente faciale cu produse originale Gerovital, îmbunătăţite după reţete proprii) şi întinerire în cadrul Geromaslan Health Spa. Datorită masajului Shiatsu, balneoterapiei cu nămol vulcanic sau împachetărilor cu argilă, o minivacanţă la Geromaslan, echilibrul dintre minte şi corp va fi restabilit.
Este important să reţinem că terapiile de regenerare şi întinerire se adresează nu numai persoanelor care manifestă deja anumite patologii, ci şi în scop profilactic şi pentru a îmbunătăţi funcţiile mentale şi fizice. Schemele de tratament sunt recomandate atât afecţiunilor ce apar pe măsura înaintării în vârstă, ca urmare a procesului de degradare celulară, cât şi afecţiunilor de tip degenerativ apărute prematur.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer