Ce am mai scris ?
Loading...
vineri, 14 iunie 2013

Stii cum sa iti ingrijesti tenul vara ?

11:12

Este binecunoscuta actiunea favorabila a luminii solare asupra sanatatii pielii.Si este incontestabil ca o piele frumos bronzata ofera un aspect placut si emana un aer de sanatate, dar  daca vrem sa pastram o sanatate perfecta  a pielii noastre, expunerea la soare trebuie facuta cu prudenta si mai ales folosind produsele potrivite pentru ingrijirea corpului.

Cred ca toate am observat la inceputul verii cum tenul nostru are in general un aspect galbui,sters,vestejit iar pe alocuri prezinta poate chiar pistrui si diverse iritatii,eczeme.Vina o poarta in primul rand caldura excesiva si razele soarelui. De aceea se impune ca in aceasta perioada sa acordam o atentie deosebita ingrijirii tenului.

Si toate cred ca stim, ca e foarte utila o curatire in profunzime, debarasand astfel tenul de puncte negre,cosuri sau diverse impuritati.femeie_bronzata

E perioada cand ingrijirea corpului dvs. e prioritara, cand pielea asprita,lipsita de suplete si uscata trebuie sa fie unsa cu diverse creme hidratante, hranitoare bogate in special in  vitamina A. De sucurile de legume si fructe specifice sezonului cred ca nu mai e cazul sa amintesc.

La nevoie, in lipsa unor tratamente sustinute cu creme emoliente se poate apela chiar la infuziile din diferite plante cu actiuni calmante,emoliente,descongestionante(musetel,nalba,tei). Desi aceste infuzii le vad ca niste tratamente potrivite celor care nu adopta o ingrijire continua si atenta.

Lotiunile/mastile de ingrijire a corpului pe baza de laptisor de matca dau rezultate spectaculoase.La fel si diverse masti de legume,galbenus de ou sau chiar miere.

In timpul verii, tenul are de suferit din cauza caldurii, care accentueaza secretia de grasime si transpiratia, dand pielii un aspect lucios si unsuros, care e total inestetic.

In comert sunt de asemenea produse destinate protejarii pielii impotriva soarelui recomandate pentru utilizarea zilnica, chiar daca nu se merge la plaja.Aceste emulsii si lotiuni bronseaza pielea fara a fi nevoie de expunere prelungita la soare.

Din gama acestora recomand lotiunile astringente/autobronzante cu efecte spectaculoase in obtinerea unui bronz natural si sanatos.

Se stie ca pe timpul caldurii, cu exceptia tenului uscat, nu sunt recomandate cremele grase.

Persoanele cu tenul uscat,deshidratat, vor folosi la curatirea obrazului un lapte emolient, care are si proprietatea de a gresa si hrani pielea dvs. Seara este foarte utila aplicarea unei doze mici de apa de roze.

Persoanele cu tenul gras necesita ingrijire si mai atenta. Cu toate ca din cauza caldurii,porii au tendinta de a se dilata, ar tebui evitata folosirea lotiunilor alcoolice astringente. Preferate ar trebui sa fie mastile de fructe.

Aceste persoane cu tenul gras, pentru ca transpira mereu, au nevoie de aplicare de doua ori pe zi a unei lotiuni pe baza de apa distilata,benzoe, alaun sau alte ingrediente potrivite tipului de ten gras.

Daca e sa ma gandesc la fard, consider ca acesta ar trebui sa fie cat mai discret posibil.Numai pentru cele care au depasit o anumita varsta pot folosi pudra si fondul de ten.Si nu sunt recomandate nuante prea inchise, pentru ca obrazul sa nu apara patat.

Si pielea trebuie deprinsa cu efectele razelor solare in mod treptat, folosind produse cu protectie solara potrivite tenului dvs. Cu cele de la Vichy m-am “impacat” cel mai bine pentru ca s-au ridicat la inaltimea asteptarilor mele.

Expunerea la soare mai agresiva este indicata in general celor cu pielea grasa,seboreica,cu puncte negre.

Persoanele cu tenul uscat trebuie sa isi expuna tenul cu mare prudenta,deoarece la soare acesta se deshidrateaza si se usuca repede.

Chiar si nasul trebuie sa fie uns cu crema autobronzanta si protejat in mod deosebit,deoarece prin pozitia sa este usor expus la roseata,care apoi se poate coji si da un aspect nepacut si total inestetic.

Dupa acest neajuns care e si cel mai grav, urmeaza formarea mai rapida a ridurilor daca expunerea la soare e prelungita sau necontrolata. Ridurile se produc prin deshidratare si pierderea suportului superficial gras de sub piele.

Astfel pielea isi pierde supletea, elasticitatea si se ingroasa.

Si poate numai dupa trecerea anilor ne dam seama unde am gresit.

Transpiratia,razele soarelui si vantul inrautatesc si mai mult situatia,deja neplacuta.

Cemele autobronzante sunt utile, si pe langa faptul ca va protejeaza tenul au rolul de a da un bronz natural si placut tenului dvs.

In cazul persoanelor cu ten uscat substantele bronzante sunt continute in cremele pe baza de lanolina, sau diverse uleiuri.

Cremele antisolare sunt recomandate si pentru cele cu tenul gras,cu toate ca sebumul contituie un mijloc natural de aparare impotriva razelor solare.vichy-capital-soleil-lotiune-pentru-bronzat-cu-o-protectie-uv-ridicata___3

Pentru aceste persoane,substantele autobronzante sunt incorporate in creme de zi.

Cremele antisolare se aplica fara o masare,deoarece daca acestea patrund prea agresiv in piele isi pierd efectul.

Si deoarece soarele deshidrateaza un ten uscat, in afara de crema bronzanta, seara este utila o crema hidratanta,emolienta.

Asa ca ingrijiti-va corpul.

Si nu cred ca e frumos si nici estetic sa aratati ca tuciul, fara expresie pe fata.

Este de preferat sa vi se spuna”Ce frumos iti sta bronzata” si nu”Vai ce neagra esti !”

As incheia prin a va spune ca sfaturile de mai sus se refera mai mult la zilele obisnuite de vara si daca daca in acest timp ne expunem prelungit la soare,daca mergem la plaja la mare sau la strand, ingrijirea trebuie sa fie mult mai atenta.

Totul depinde de voi, cum va ingrijiti.

Ingrijeste-te si bucura-te de o piele radianta, cu un bronz minunat, ce va starni invidia tuturor.

Pupici.

10 comments:

  1. eu am ten uscat si uneori da tendinta sa apara cosuri, nu foarte multe dar destul de iestitetice si ma ingrijesc cat pot. si chiar sunt atenta.
    Cum zici si tu mai sus,am o crema cu lanolina de la Farmec care e multumitoare. Imi place naturaletea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai scris acolo citez "multumitoare". De ce nu incerci si altceva care sa iti dea mai multe satisfactii. Cele de la aoro spre exemplu care sunt altfel

      Ștergere
  2. esti tare cu expresia cu tuciul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mersi.vad multe din astea super "negre" si se simt mandre de ele ca sunt observate si se lauda ca au fost la mare.

      Ștergere
  3. sa inteleg ca vine moda negreselor ? sau a fetelor frumos bronzate ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde dragule ce cauti si ce anume iti place :))

      Ștergere
    2. poate ii plac si alea cu blanita din belsug, sau alea scorojite :))

      Ștergere
  4. ingrijirea e esentiala si continua

    RăspundețiȘtergere
  5. Keep on writing, great job!

    My web blog :: sua dumex

    RăspundețiȘtergere
  6. Given special care and attention, you can establish special bonds with them.
    Your family and yourself cannot survive alone in the meager salary that you receive on a
    monthly basis, right. A security camera installation from them will ward off the
    worst petty crime New Jersey has to offer.

    my homepage artego

    RăspundețiȘtergere

 
Toggle Footer