Ce am mai scris ?
Loading...
luni, 5 noiembrie 2012

Alege cuvinte care te vor indrepta in directia scopurilor tale!

09:37

Asa cum cuvintele reflecta atitudinea mentala - la fel acestea pot schimba atitudinea mentala. Ca sa primesti, trebuie sa ceri, iar ca sa ceri, trebuie sa stii ce vrei. Hotarare, determinare, vointa, dorinta, actiune – sunt cuvinte care trebuie sa predomine in vocabularul nostru.

Anthony Robbins, in cartea sa de succes “Descopera forta din tine” dedica un intreg capitol felului in care propriile cuvinte si vocabularul ne afecteaza emotiile, convingerile si eficacitatea. Imaginati-va, de exemplu, ca ati fost mintit. Puteti reactiona spunand ca sunteti “Furios” sau “Suparat”. Automat, starea fizica si comportamentul dumneavoastra se va schimba radical. Tensiunea arteriala va creste, fata ta se va inrosi si te vei simti tensionat. Pe de alta parte, daca utilizezi cuvantul “suparat”, acest cuvant micsoreaza considerabil intensitatea emotionala din simplul fapt ca mintea ta nu mai percepe o tensiune atat de mare.

In acelasi mod se pot utiliza cuvinte care au menirea sa mareasca intensitatea emotiilor pozitive. In loc de “Sunt hotarat” spune “Sunt de neoprit!”. De ce sa spui ca te simti “Bine” cand poti sa te simti “Minunat”, “Fenomenal”.

Exact cum spuneam si intr-un articol anterior “Nu suntem ceea ce gandim ca suntem, ci suntem ceea ce gandim”, este foarte important ca atitudinea noastra sa fie o atitudine de invingator si nu de invins sau de resemnare. Astfel de cuvinte insufletitoare iti imbunatatesc semnificativ starea de spirit si ii influenteaza si pe cei din jur. Sunt sigura ca ti s-a intamplat de multe ori sa incurajezi un prieten care era “la pamant”. Cuvintele tale pline de entuziasm sunt cele care i-au dat forta sa mearga mai departe, sa nu renunte. Utilizeaza aceasta metoda si in scop propriu! Cand te hotarasti in mod constient sa utilizezi asemenea cuvinte alegi, de fapt, sa schimbi drumul pe care vei merge si in acelasi timp iti vei schimba si perceptia despre tine insuti.

Cand repetam constant anumite cuvinte, fraze, este ca si cum in creierul nostru s-ar forma un “sant”. Ideea este ca de fiecare data cand utilizam aceste cuvinte nu facem decat sa adancim santul, reluand aceleasi idei, intarind aceleasi convingeri, obtinand aceleasi rezultate – bune sau mai putin bune.

Eu m-am gandit serios la aceasta idee si ma gandesc sa adancesc “santurile” mele care ma conduc spre rezultate favorabile si va sfatuiesc cu mare drag sa procedati si dumneavoastra la fel!

1 comments:

 
Toggle Footer