Ce am mai scris ?
Loading...
luni, 2 octombrie 2017

Cursuri de yoga pentru tratarea stresului și a anxietății

10:57
Cu toții avem momente în care ne îngrijorăm, în care avem senzația că suntem copleșiți și simțim frică, supărare sau frustrare.

Dar dacă ai obiceiul de a-ți duce îngrijorarea până la extrem, dacă ți-e frică tot timpul, dacă ai atacuri de panică, atunci poți suferi de tulburări precum anxietatea.

Tulburările anxioase – care includ atacuri de panică, tulburări legate de stres, comportamente obsesiv compulsive – sunt printre cele mai frecvente tulburări mentale, la nivel mondial.

Din fericire, există numeroase terapii care ajută în prevenirea și tratarea acestor afecțiuni, yoga având una dintre cele mai semnificative contribuții.

Nirvana Yoga – o practică pentru sănătate fizică, mentală și emoțională

Cursul de yoga pentru începători este primul pas către a face cunoștință cu practica de yoga.

Acest curs se desfășoară în 5 zile consecutive, primele 4 ședințe sunt practica de yoga iar în a cincea ședință înveți aspectele teoretice pe care se bazează practica.

Cursul pentru începători este recomandat, deoarece, în componența sa, îmbină mișcarea fizică, respirația, relaxarea și meditația pentru a obține bunăstare la nivel fizic și mental.

 O ședință de yoga pentru începători cuprinde:

     Exerciții dinamice - care încălzesc și pregătesc corpul pentru posturile de yoga.
  Salutul Soarelui - mișcări de yoga în flow, care se învață treptat pe durata cursului de 5 zile. Ajută la tonifierea corpului fizic, cresc puterea de concentrare și coordonare a corpului.
     Asanele - posturile de yoga se potrivesc începătorilor deoarece se bazează pe flexibilitate. Fiecare participant face atât cât se simte confortabil să facă.
     Relaxarea profundă - momentul în care se primesc beneficiile practicii. Este o metodă eficientă de a calma o minte plină de gânduri negative și de emoții instabile.
     Pranayama - tehnici de respirație. Lucrează la nivel fizic prin optimizarea funcției plămânilor, la nivel terapeutic prin reducerea stresului și a anxietăților și la nivel spiritual prin concentrarea atenției către interior, permițând primirea unui flux de energie universală în suflet.
     Meditație - concentrată pe respirație. Meditația este cea mai bună modalitate de a controla mintea, învățându-ne să nu cădem pradă gândurilor și să rămânem în momentul prezent.
La Studioul Nirvana Yoga din București se predau lecții de yoga pentru începători în fiecare lună, oferind șase covorașe pentru fiecare curs în parte.

Se învață yoga într-un mediu relaxat, aerisit și cu o energie pozitivă.



De ce yoga reușește să vindece acolo unde alte terapii nu pot?

Într-un studiu din Jurnalul de Personalitate și Psihologie Socială din 2017 s-a urmărit bunăstarea mentală a oamenilor care își acceptă experiențele emoționale față de oamenii care le judecă negativ.

 Și ce au descoperit cercetătorii a fost că acceptarea stărilor de stres și a emoțiilor negative care se întâmplă în decursul unei zile rezultă în mai puține emoții negative, și pe termen lung, în sănătate mentală.

Când o situație stresantă cauzează emoții negative, acceptarea sentimentelor de frustrare sau de supărare, față de a te preface că nu ești supărat sau, mai mult, a te condamna că te simți așa, reduce sentimentul de vină și imaginea negativă de sine.
În timp, această abordare va crește bunăstarea mentală.

În Nirvana Yoga, noi mergem un pas mai departe

Noi propunem o practică de yoga care ajută la eliminarea acestor stări de frustrare și stres ca ele să nu se mai acumuleze.

Mai mult, prin tehnici precum pranayama și meditație înveți sa rămâi în momentul prezent și să nu mai cazi pradă capcanelor minții tale.

De cele mai multe ori, când te simți stresat sau copleșit ai tendința să dai vina pe cei din jur, să proiectezi supărarea ta pe cei apropiați. Astfel ai impresia că te-ai eliberat de starea negativă.

Însă, în realitate, ai hrănit starea emoțională negativă și ai contribuit la răspândirea ei la persoanele din jur. 

Ceea ce e, într-adevăr, negativ este că ai întărit un mod de a fi și că el se va repeta, în viitor, cu siguranță.



Yoga. O metodă de relaxare holistică

La cursurile pentru începători, pe covoraș, te vei întâlni cu modul tău de a fi. Vei simți frustrare, poate, că nu poți face o postură, vei simți iritabilitate față de vreun alt participant. Îți vei pierde răbdarea când faci meditație pentru prima oară.

Dar, treptat, prin practică, vei câștiga toate acele atribute care te vor ajuta să scapi de anxietate și de stres: răbdarea, empatia și dragostea față de tine și față de cei din jur.
Înscrie-te acum la un curs de yoga pentru începători și beneficiază de un curs axat pe bunăstarea ta fizica și mentală.

Studioul Nirvana Yoga din București, Sector 2, se afla pe Strada Batiște nr. 28, în spatele Hotelului Intercontinental de la Universitate.

Te poți înscrie la cursurile de yoga prin mail la yogi @ nirvanayoga. ro sau la telefon 0733756897.

  

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer