Ce am mai scris ?
Loading...
marți, 28 noiembrie 2017

Ghidul pacientului. Cum să alegeți corect implanturile dentare

10:03
Cu siguranță că pierderea dinților are un impact negativ asupra noastră – atât din punct de vedere emoțional, deoarece ne diminuează semnificativ stima de sine, cât și din punct de vedere medical, pentru că ne afectează sănătatea.
Inserția unor implanturi dentare constituie cea mai modernă și utilă soluție pe care medicii specialiști în implantologie o recomandă.
Cui i se adresează acest tip de tratament?
Persoanele care pot apela la această intervenție sunt cele care și-au pierdut un dinte sau mai mulți din varii motive precum afecțiuni gingivale, traumatisme la nivelul cavității orale sau anumite complicații survenite în urma netratării la timp a problemelor dentare ș.a.m.d.
Există anumite implanturi dentare care nu sunt recomandate pacienților cu imunitatea scăzută sau care prezintă boli cardiace severe, afecțiuni reumatice acute, hipertensiune sau alte probleme grave. De asemenea, persoanele care suferă de diabet zaharat, atât de tipul I, cât și II, se pot bucura de implanturi doar dacă respectă indicațiile specialistului în endocrinologie și păstrează glicemia în limite optime. În aceste cazuri, respectarea cu rigurozitate a indicațiilor post-operatorii este esențială.
Înainte de inserție veți beneficia de anumite teste în funcție de care specialiștii vor face evaluarea, determinând dacă sunteţi un candidat potrivit.

Beneficiile implantului dentar
Atunci când doriți să apelați la o astfel de procedură, este bine să țineți cont de anumite aspecte care vizează calitatea lucrării. Un implant eficient are următoarele avantaje:
       Înlocuiește rădăcina dintelui fără șlefuirea dinților vecini edentației;
       Permite o protezare fixă;
       Previne retracția gingivală;
       Permite resorbția osului;
       Îndeplinește o funcție estetică, fiind o replică fidelă a dinților naturali;
       Îndepărtează defectele de fonație;
       Permite o masticație corectă;
       Organismul nu respinge implantul datorită materialului de calitate din care este confecționat;
       Este rezistent, durabil în timp (de exemplu, implantul Straumann prezintă garanții pe viață).
De ce să alegeți un implant Straumann?
Așa cum am menționat mai sus, există anumite situații delicate în care starea pacientului nu permite inserția oricărui tip de implant. De aceea, se recomandă alegerea unor piese confecționate dintr-un material de calitate superioară cum sunt implanturile dentare Straumann. Acestea sunt fabricate în Elveția și au conturul exterior cilindric și prezintă o legătură strânsă cu osul. De asemenea, oferă un grad ridicat de confort pentru pacient și îmbunătățesc considerabil atât aspectul estetic, cât și cel funcțional.
De altfel, prin intermediul designului lor, implanturile dentare Straumann oferă beneficiul integrării osoase imediate. În felul acesta, se vor putea observa efectele rapide ale procesului de vindecare.
O altă funcție pe care acest tip de implant o îndeplinește este stabilitatea de primă clasă în cazul în care se vor respecta cu rigurozitate toate indicațiile specialistului.
Costurile unui implant dentar
Dacă vă întrebați cât costă un implant dentar, trebuie să știți că nu există prețuri standard deoarece ele pot varia, de la caz, la caz, în funcție de anumiți factori. Unul dintre ele vizează materialele din care sunt confecționate implanturile dentare, altele se referă la aparatura tehnologică pe care o utilizează tehnicianul dentar, experiența specialistului în implantologie ș.a.m.d.
Unii pacienți amână vizita la o clinică stomatologică din cauza faptului că se tem de durere, însă procedura se va face sub anestezie, așadar, durerea nu va exista. Cu cât se amână mai mult un control specializat, cu atât tratamentele pot deveni mai costisitoare pentru că pot apărea anumite complicații.
Una dintre clinicile dentare care oferă servicii stomatologice de înaltă calitate este Dent Estet. Medicii specializați în implantologie care activează aici utilizează tehnologii de ultimă generație.


Pentru a afla mai multe detalii despre aceste soluții medicale sau pentru a alege cele mai bune oferte la implanturile dentare, vizitați site-ul DentEstet.ro.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer