Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 8 aprilie 2012

RIMELUL .... CE NE-AM FACE FARA EL?

19:11
Fiecare dintre noi avem produse de makeup fara de care nu ne imaginam viata, le purtam cu noi peste tot si le folosim cu incredere maxima ori de cate ori consideram necesar. Eu personal nu ma dezlipesc niciodata de rimel, gloss si corector. Rimelul are o istorie veche. El exista de cand au existat si oamenii pe Pamant. In vremea egiptenilor, ceea ce noi azi numim rimel, era o pasta neagra cu care acestia isi colorau genele si ochii in diverse alte scopuri mai putin cele estetice. Mai apoi l-au folosit indienii si grecii, dar cel care a inventat rimelul propriu-zis a fost un chimist. Formula creata de el a avut la baza o crema cosmetica folosita de sora lui Mabel pentru a-si colora genele. Primul produs de rimel a fost inventat abia in secolul al 19-lea iar tubul de rimel cu care toate suntem obisnuite azi precum si periuta aplicatoare surprinzator, nu au fost introduse pe piata mai devreme de 1957. Meritul ii revine Helenei Rubinstein.

Termenul de „mascara” provine din cuvantul arab "maskhara" tradus bufon (poate pentru ca numai bufonii foloseau machiaj pe atunci), iar termenul de ” rimel” este legat de numele lui Eugene Rimmel. Cuvantul „rimel” ca si corespondent al „mascara” -ei in engleza se mentine si in alte cateva limbi pe langa romana: portugheza, italiana, turca, etc

In zilele noastre, rimelul este un produs cosmetic accesibil tuturor (femei sau barbati) de la marci de lux si pana la marci no name. Cum stim insa care produs este bun pentru noi?Daca ai ochii sensibili si/sau porti lentile de contact e bine sa folosesti rimel pentru volum pentru are o consistenta mai cremoasa decat celelate si deci mai usoara pe gene. Se poate folosi si formula waterproof dar eu nu o recomand decat la un machiaj de seara, de mireasa, etc un machiaj care are nevoie sa dureze minim 10 ore. Altfel, pentru folosinta zilnica este destul de „greu” pe gene si in plus le usuca.

Daca ai gene scurte, ai nevoie fireste de un rimel care alungeste genele. Ai grija la periuta, pentru astfel de gene ai nevoie de una scurta. Daca esti posesoare de gene nu prea bogate si cu fir subtire, opteaza pentru un rimel pentru volum. Daca ai gene dese cu fir puternic si iti este foarte greu sa le curbezi la rimelare, iti recomand sa nu te feresti de clestisorul de intors gene. Desparte genele cu o periuta de gene (poate fi si o periuta de rimel mai vechi bine spalata) apoi aplica un rimel care are periuta curbata, asa -zisul rimel ondulator. Daca nu ai un astfel de rimel, poti folosi orice fel de pensula: tine tubul de rimel strans in mana stanga iar cu cealalta mana preseaza pensula rimelului pe capul tubului pana se curbeaza. Nu-ti fie teama, nu se va rupe!O alta varianta de rimel este cea 2 in 1 care protejeaza genele pe de o parte si imbina efectul de alungire cu cel de volum pe de alta parte. O inventie excelenta pentru femeia moderna la care fiecare minut conteaza.

Cateva sfaturi pentru aplicarea corecta a rimelului:
- piaptana si separa genele inainte de orice machiaj. Foloseste aceeasi periuta de rimel veche de care vorbeam mai sus. Ai grija sa o speli periodic si sa o dezinfectezi.
- nu renunta la clestisorul de gene: strange delicat genele cu el ( nu cat de tare poti!) timp in care numeri pana la 5. Elibereaza genele (la fel de delicat) si asteapta 2 secunde apoi repeta operatiunea. Apoi, te poti muta la celalalt ochi. Priveste rezultatul in oglinda, daca simti ca nu e suficient mai poti repeta miscarile. Daca simti ca iti lacrimeaza ochiul inseamna ca ai „prins” genele prea aproape de radacina. Cu cat exersezi mai mult cu atat vei reusi mai bine pe viitor. Totul se invata si totul consta in indemanare.
- un „tip” profesional: arunca un praf de pudra pulbere pe gene din pensula si apoi „sufla” excesul. Rezultatul este ca rimelul pe astfel de gene dureaza mai mult, nu degeaba produsele de „baza” in machiaj se numesc asa.
- acum poti folosi rimelul pe care ti l-ai ales. Miscarea de zig zag de care se vorbeste nu e deloc greu de realizat: uita-te in jos, porneste din mijlocul ochiului de la radacina genelor si fa miscari de zig zag pana ajungi la varfuri. Aceasta miscare ajuta genele sa ramana separate. Procedeaza asa pentru tot ochiul. Dupa un minut, te sfatuiesc sa iei pensula de rimel si doar sa netezesti genele cu inca un strat de produs: adica nu mai mergi in zig zag de la radacina la varf ci in linie dreapta. La fel, procedezi asa pana termini de rimelat tot ochiul.
- daca ai cearcane evita sa folosesti rimelul pe genele inferioare
- pentru o seara speciala poti sa optezi pentru o culoare extravaganta. Seara, poti sa impingi limitele discretului cat de departe vrei tu. Si inca ceva: faptul ca rimelul rezista toata ziua (sau toata noaptea) fara sa curga sau sa murdareasca restul machiajului chiar daca nu are o formula waterproof este semn ca ai ales un rimel bun. Daca acesta nu e cazul tau, atunci schimba-ti rimelul.
- nu uita sa-ti inlocuiesti rimelul cu unul nou la 3-4 luni de zile si, cel mai important, nu uita sa-ti hidratezi genele dupa demachiere seara cu ulei de ricin. Daca cad si/sau au un aspect uscat nu da vina pe clestisorul de gene si ....nici pe rimel!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer