Ce am mai scris ?
Loading...
luni, 17 iunie 2013

Cum scapi de aspectul de coaja de portocala(celulita) ?

18:06

As incepe prin a va spune, desi probabil stiati, ca celulita poate aparea si la persoanele tinere,si pentru prevenirea si tratarea ei este nevoie de multa perseverenta si ingrijire a corpului.

Dar mai exact ce e celulita ?

Spus simplu, celulita consta intr-o infiltratie cu grasime si apa a straturilor superficiale si profunde ale pielii.

Celulita se localizeaza in diferite regiuni ale corpului: ceafa, solduri si abdomen, regiunea lombara,coapse(in special in partea superioara),pe partea de sus a bratelor, sau de ce nu si pe glezne.femeie ingrijita

Iti poti da seama daca ai celulita sau nu, daca in partile corporale de care aminteam mai sus, se formeaza pliuri cutanate sau daca la suprafata pielii apar acele “placarde” neregulate asemanatoare cojii de portocala. Acestea sunt de fapt aglomerari de celule grase si surplus de apa. De multe ori aceste portiuni sunt dureroase, precum inflamatiile dar sunt de fapt niste infiltratii de celule grase si nicidecum inflamatii.

In cele mai frecvente cazuri, celulita se asociaza cu obezitate, dar nici femeile cu greutate ideala nu sunt ferite. Celulita apare foarte mult si la persoanele sedentare, acestea avand avantajul ca nu necesita anumite diete alimentare precum persoanele obeze.

Cert e ca celulita, ca si obezitatea, poate fi prevenita, iar daca a aparut, aceasta poate fi tratata pana la disparitie.

Pentru prevenire as recomanda foarte mult plimbarile in aer liber, diferite sporturi (precum gimnastica,innotul), o alimentatie sanatoasa, controlul medical pentru diferite probleme de sanatate,masajul si sauna, toate acestea perfect imbinate cu aplicarea diferitelor tratamente pentru mentinerea si ingrijirea pielii.

Mare atentie, orice zona la care atenuarea celulitei a avut succes, este necesara multa atentie si ingrijire continua pentru a nu se reface.

Eu as putea spune ca am cam fost ajutata de natura sa imi pastrez dimensiunile ideale, nu prea am avut problema cu greutatea si ca atare nu prea am avut probleme cu ceea mananc. Drept rezultat,datorita faptului ca incerc sa duc o viata sanatoasa din toate punctele de vedere si sa ma ingrijesc cat pot, celulita intarzie sa apara la mine, cu foarte micute exceptii.

Adevarat e ca ma si ingrijesc.Si asta ar trebui sa faceti si voi.

Pe langa alimentatia cat mai sanatoasa si sport, cremele de intretinere sunt poate cele mai bune prietene ale mele de zi cu zi.

Aceste creme le aleg cu foarte mare atentie, sa se potriveasca corpului meu,ma intereseaza usurinta in folosire si de asemenea calitatea produsului cosmetic respectiv.

Si rezultatul final as putea spune ca e satisfactia mea si faptul ca celulita ma ocoleste.

Eu nu sunt adepta sa stau linistita si atunci cand apare incep cu sportul, cabinetele de cosmetica corporala sau diferite aparate de vibromasaj sau nu stiu ce alte minunatii inventate pentru disperarea femeilor care nu se ingrijesc din timp.

Foarte multe “semne” ale celulitei dispar prin masaj cu crema adecvata care accelereaza absorbirea rapida a ingredientelor.

Unele dintre aceste creme de intretinere se prezinta sub forma de crema, altele sub forma de lapte sau spuma, ulei sau crema tip gel,ser  sau chiar emulsie. Cum iti “pica” mai bine tie si corpului tau.

Spre exemplu ai putea folosi o crema de noapte anticelulita care sa si hidrateze pielea in acelasi timp.

Ingredientele sunt care mai de care mai variate, fie ca vorbim de arnica, castan, listanec, coacaze negre, ginko biloba, miere, cafeina, iedera etc.

biotherm-celluli-laser-lotiune-de-cop-pentru-fermitate-anti-celulita

Produse de calitate folosite de mine si de calitate se gasesc si la Vichy, Biotherm, Avon, L'Oreal, Nivea, Farmec si altele.

Si cred ca toate ne dorim o piele neteda si tonifiata.

Iar daca va ganditi la rezultate imediate, atunci nu va mai apucati  pentru ca veti fi dezamagite. Conceptii de genul ca acum aplici si maine e gata celulita sunt total gresite.

Diminuarea celulitei si implicit o piele hidradtata si ferma  se obtine dupa o folosire constanta.

Totul e sa te ingrijesti constant. Si sa te ingrijesti din timp. Cand o sa ai pielea stil coaja de portocala,eforturile vor fi si mai mari si rezultatele vor aparea destul de greu.

Si celulita e deranjanta.Fie ca te imbraci intr-o fusta,o bluza fara maneci sau daca mergi la plaja.Ca sa nu zic ca e deranjant si pentru sanatatea relatiei tale si a psihicului tau. 

Totul tine de tine cum te ingrijesti.Un corp ingrijit poate insemna un pas important catre fericire.

Pupici!

4 comments:

  1. si eu am scapat pana acum de celulita, dar ma cremuiesc

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut putin si la nepotica mea de 9 ani care e putin grasuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. celulita apare atat la femei cat si la barbati , indiferent de varsta

      Ștergere

 
Toggle Footer