Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 28 octombrie 2018

Cum sa ai o piele frumoasa in sezonul rece ?

19:28
In anotimpul rece, tenul nostru are cel mai mult de suferit in comparatie cu pielea corpului care este protejata de imbracaminte si tinuta la o temperatura decenta.
Vantul, gerul, zapada si chiar umiditatea excesiva au o influenta daunatoare asupra tenului nostru care nu poate trece neobservata cum de altfel se stie ca o piele sanatoasa si frumoasa impreuna cu un par stralucitor sunt poate primele elemente care atrag atentia asupra ta.
In perioada rece, am putea spune ca persoanele cu tenul gras sunt putin mai norocoase, deoarece acestea sufera mult mai putin din cauza acestor agenti externi, acestea avand un strat protector de grasime naturala care le protejeaza, pe cand persoanele cu tenul excesiv de uscat sau deshidratat sunt obligate sa ia unele masuri absolut necesare pentru protejarea si ingrijirea tenului.ingrijire ten iarna
In zilele geroase, datorita frigului, secretia glandelor sebacee scade, grasimea obrazului se micsoareaza de asemenea, ceea ce duce la iritarea,cojirea, uscarea si la aparitia ridurilor atat de nedorite.
Astfel,pentru protectia obrazului trebuiesc luate masuri imediate. Pe cat posibil sunt de evitat variatile bruste de temperatura. Utila este acomodarea intr-o incapere neincalzita inainte de iesirea din casa.
Dimineata e bine sa ne spalam pe fata cu apa obisnuita, la temperatura camerei, fara sapun, dupa care e recomandata aplicarea unor creme adaptate tipului nostru de ten sau poate doar cu un strat subtire din crema noastra obisnuita.loreal-paris-revitalift-laser-renew-crema-de-zi-anti-imbatranire
De asemenea si tenul gras se poate proteja cu un strat  subtire de crema uscata sau semigrasa.
Chiar si pudra aplicata intr-un strat subtire este benefica, aceasta protejand obrazul.
Curatirea/spalarea/demacherea de seara e absolut necesara, indiferent de anotimp, si face parte din ritualul zilnic de ingrijire al tenului nostru. Apoi un masaj usor cu o crema hranitoare adaptata tipului nostru de ten e bine primita de tenul nostru.
Nici pielea delicata din jurul ochilor sau poate cea din jurul buzelor nu trebuie uitata .
De asemenea, in anotimpul rece pot aparea degeraturile fetei si urechilor destul de frecvente la unele persoane cu circulatie slaba a sangelui;
Daca suferim de o circulatie defectuoasa a sangelui vom observa poate ca nasul nostru e putin inrosit sau poate chiar se manifesta sub forma de degeraturi. Acestea sunt poate ajutate si de oboseala,stres sau poate unele anemii.
Tot din cauza frigului vom obseva frecvent ca buzele noastre crapa, se cojesc, sangereaza sau poate chiar ne dor. Unele crapaturi apar si poate obiceiului nostru, nu tocmai adecvat, de a ne umezi buzele in mod frecvent.
Daca obisnuiti sa va fardati, un ruj gras e benefic, iar seara dupa indepartarea acestuia buzele trebuiesc unse cu creme hranitoare.
Daca nu folositi fard, buzele noastre le putem proteja cu balsam de buze(se poate aplica si sub ruj) sau diverse creme hranitoare si hidratante cu abilitati de protectie. Acestea sunt utile de folosit tot timpul anului iar buzele nostre sunt stralucitoare, hidratate si netede.shiseido-benefiance-balsam-de-buze
Unele dintre aceste balsamuri de buze contin de asemenea si un filtru de protectie UV, care este deosebit de util chiar si iarna la munte, cum de altfel e util si vara la mare.
De asemenea si soarele puternic, chiar si acela din timpul iernii, are influente daunatoare asupra tenului nostru mai ales daca acesta este neprotejat, acesta uscandu-l, ducand poate chiar la unele iritatii si cojiri ale obrazului.
Chiar si in timpul iernii, e utila aplicarea de creme protectoare impotriva razelui soarelui.
Iar daca obisnuim sa facem sport, nu ne fardam, putem aplica un strat subtire de pudra iar la terminarea programului, transpiratia trebuie indepartata cu grija.
Totul pentru un ten luminos,suplu si catifelat.
Pupici!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer