Ce am mai scris ?
Loading...
joi, 15 mai 2014

Cat de fericita e dantura ta ?

03:27

Un zambet frumos, un zambet atragator nu inseamna numai o gura frumoasa si bine proportionata si nu inseamna numai un ruj frumos si buze pline de prospetime. La aspectul placut al gurii contribuie in mare masura si aspectul dintiilor.zambet frumos

O dantura frumoasa are dinti cu o forma regulata, nu are acei coltisori care ies afara, are dinti albi si curati, sanatosi si armonios incadrati in gingii.

Si,fara doar si poate, o dantura care prezinta carii dentare, care sunt negriciosi si dimensiuni neregulate va dezavantajeaza chiar daca aveti o fata perfecta. Si uneori nu pot intelege unele domnisoare care se ingrijesc de tenul si parul lor dar nu isi ingrijesc dantura.

Dantura frumoasa este, in majoritatea cazurilor, expresia unei bune stari locale si generale a organismului si este un factor important de pastrare a bunei dispozitii personale.

O dantura frumoasa si perfect sanatoasa se obtine numai printr-o permanenta ingrijire,o igiena dentara corespunzatoare, care incepe din copilarie si continua pana la batranete.

Ingrijirea/igiena dentara de baza  presupune ca dintii sa fie spalati de cel putin 2 ori pe zi(obligatoriu dimineata si seara) cu o pasta buna si cu o periuta de calitate, supla si rezistenta care sa nu raneasca gingiile.

Chiar si dupa masa de pranz e utila perierea si clatirea cu o apa de gura menita sa intareasca si sa refaca aciditatea.curaprox-3960-super-soft-perie-de-dinti-3-pc___3

Periuta de dinti nu trebuie sa fie nici prea aspra si nici prea moale si trebuie mentinuta foarte curata. Eu folosesc frecvent doua periute de dinti, pe care le alternez cam la doua zile. Nu sunt scumpe deloc si obisnuiesc sa le schimb cam la 2-3 luni. Si la a gasi motive si a nu avea grija de noi, cam suntem campioane uneori. 

Spre exemplu periuta de dinti Curaprox 3960 Super Soft e de-a dreptul acceptabila la pret, as putea spune ieftina. Banii cat costa o periuta de dinti imi zboara din portofel in cateva clipe dimineata. 

Si de ce e eficienta? Stiati ca o periuta normala de dinti are in jur de 500 de peri. Cea de mai sus are 3960, sunt foarte fini, periajul nu e dur, nu raneste gingia si e un puternic inamic al tartrului.

Acest tratament il completez cu apa de gura Weleda Dental Care, care e si bio (va spuneam eu zilele trecute despre preferinta mea pentru bio pentru brandurile Weleda si Lavera),e puternic  aromatizata si contine substante antiseptice. weleda-dental-care-apa-de-gura___7

Deoarece periuta de dinti nu reuseste sa elimine intotdeauna resturile alimentare fixate intre dinti, chiar dupa clatire, utila este folosirea atei dentare. Si nu e un secret ca majoritatea doctorilor stomatologi recomanda folosirea atei dentare pentru elimiarea resturilor.

Si eu folosesc.Si nu e ceva rusinos.Am un model cu un fel de minifurca ingenioasa care e si usor de folosit.E pur si simplu sanatatea dintilor mei si astfel ma feresc si de carii, de resturi inetetice care poate se si vad sau care in timp pot genera tartru sau miros neplacut.

Important e sa facem tot ce putem pentru a ne pastra dintii sanatosi si frumosi.

Si credeti-ma ca o dantura neingrijita e respingatoare atat ca si aspect cat si datorita sanatatii/mirosului degajat.

Iar igiena dentara preventiva e foarte ieftina comparativ cu preturile practicate in cabinetele stomatologice.

O dantura sanatoasa inseamna un zambet frumos.Atat la femei cat si la barbati.

Zambiti !

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer