Ce am mai scris ?
Loading...
vineri, 30 mai 2014

Gimnastica la locul de munca

21:15

Ideea acestui articol o aveam de o buna bucata de vreme, dar numai intamplarile de ieri m-au decis sa il inchei, in urma unor discutii cu anumite doamne.

Nu am sa va vorbesc aici de tehnica Pomodoro si cat de eficienta ar trebui sa fie munca noastra.

As vrea sa va vorbesc/subliniez ca este absolut necesar ca gimnastica individuala si in speta sportul ar trebui sa devina o deprindere zilnica, aceasta fiind poate responsabila de tonifierea musculaturii si a articulatiilor, dand astfel corpului un aspect placut.

Sunt de multe ori surprinsa cand observ ca chiar si femei trecute de 30 de ani sunt de parere ca numai tinerii trebuie sa faca sport, numai cei cu anume cu o anumita profesie si mai ales indiferent de eforturile de peste zi.gimnastica sport la birou

Mai mult, unele femei(cazuri restranse) spun ca numai baietii tineri trebuie sa faca sport, ele spunanad ca fac destula gimnastica cand se ocupa de curatenia casei sau cand merg la piata.

Cert e ca e o confuzie. Munca zilnica e doar un efort, pe cand gimnastica se stie ca nu se face cu efort.

Nu ar trebui sa confundam caratul unor plase de la piata cand muschii sunt contractati si pozitia corpului este diforma, cu sportul sau gimnastica in sine.

As mai spune ca exercitiile au scop inviorarea corpului, stimularea circulatiei sangelui, imbunatatirea respiratiei si nu oboseala fizica.

Exercitiile fizice se fac sistematic, sunt grupe de muschi care se lucreaza si parti ale corpului si ideal sunt de facut dimineata.

Nu stiu daca ati observat, chiar si la birou daca luati o mica pauza de lucru pentru cateva minute, face ca reluarea sa se faca cu mai mult elan, chiar cu placere.

Aminteam mai sus de tehnica Pomodoro care pe scurt spune ca la fiecare 25 de minute sa luati o pauza de 5 minute, pauza dupa care reveniti cu forte proaspete.

Pauza de care va spuneam mai sus poate fi folosita pentru a lua o gustare mica, a face cateva respiratii profunde la aer curat sau la fereastra sau poate pentru cateva exercitii de gimnastica, important e sa va permita mediul in care lucrati.

Pentru mine, exercitiile simple de la birou(aplicate in urma unor cautari pe net :P ) sunt de genul, rotiri din cap de la stanga la dreapta si inainte si inapoi, diverse rotiri de umeri, rotirea incheieturilor mainii si poate simple inchideri si deschideri ale pumnului.

Incerc poate si sugerea abdomenului si impingerea puternica inainte.

Mai incerc tinandu-ma de masa un fel de bicileta.

De asemenea rotiri ale gleznelor atat spre stanga cat si spre dreapta.

Si cel mai important e ca sa va controlati tot timpul pozitia la birou, pe scaun(am mereu un sticker vesel lipit de monitor care imi aduce aminte sa ma asez corect pe scaun).

Inchei prin a va spune clar ca sedentarismul e inamicul principal atat al coloanei vertebrale cat si al intregului corp.Si sport ar trebui sa faca atat femeile cat si barbatii.

Pupici!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer