Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 21 ianuarie 2018

Fii o voce în online, nu un ecou!

11:21

La momentul actual, există, pe piață, mai multe agenții care oferă servicii specializate de content writing celor care nu au timp să scrie sau nu știu cum să o facă.

Ce este un content writer?
Content writerul poate îmbrăca mai multe haine, în funcție de temele pe care le abordează în ceea ce privește textele pe care le scrie și contextele date. El este persoana care scrie articole, advertoriale, descrieri de produse sau de servicii care urmează a fi publicate în mediul online. Așadar, asemenea unui actor, joacă roluri diferite, pagina sa de lucru reprezentând scena unde-și desfășoară activitatea.

Pagina albă, coșmarul oricărui scriitor

Atunci când scrii, există posibilitatea să ai un blocaj și te simți pierdut, fără inspirație și să nu știi în ce direcție să te îndrepți. Nu îți face griji, tuturor ni se întâmplă!
Se poate întâmpla să privești în gol și să observi că îți lipsește inspirația și că nu ai idei despre ce vei scrie. Nu te panica! Iată câteva recomandări pe care le poți urma ca să scapi de această problemă:
1.   Documentarea temeinică. Prima etapă a procesului de content writing și una dintre cele mai importante o constituie research-ul. Gary Vaynerchuck vine cu o completare a celebrului citat al lui Bill Gates, afirmând: “Content is king, but context is God”. Cu alte cuvinte, contextul este foarte important, de aceea și cercetarea devine un proces esențial. Așadar, citește literatura de specialitate (cărți, articole ș.a.m.d) sau vizionează filme și video-uri care te pot ajuta să înțelegi mai bine domeniul și analizează-le. Notează informațiile, utilizând idei succinte pe care mai apoi să le dezvolți, oferind explicații relevante.
2.   Storytelling – tuturor ne plac poveștile. De aceea, este mult mai ușor să ajungi la publicul țintă dacă brandul pe care îl reprezinți relatează povești captivante. Tehnica de a spune povești este una dintre cele mai eficiente instrumente de marketing. De altfel, o poveste bună determină o recepționare mai bună a mesajului tău de către utilizatori.   
3.   Structura textului. Ca să îți fie mai ușor, înainte să redactezi textul, concepe un plan în baza căruia să urmezi anumite construcții la care te-ai gândit. De asemenea, extrem de important este să păstrezi izotopia sa, adică coerența de sens a compoziției textuale.
4.   Titlurile și intertilurile. Unul dintre aspectele extrem de importante care vizează contentul este seducerea publicului-țintă. Compune headline-urile cât mai creative care să-i atragă pe vizitatori, nu să-i îndepărteze de articol, din teama că și-ar pierde timpul sau că s-ar plictisi citindu-l.
5.   Publicul-țintă. Nu uita că limbajul trebuie să fie adaptat la nevoile audienței, adică să ții cont de profilurile Buyer Persona și Context Persona. Pe de o parte, un Buyer Persona înfățișează un personaj - exponent al audienței tale, care achiziționează produsul sau serviciul. Descrierea acestuia ar trebui să fie cât mai completă și de asemenea construită după unele criterii care vizează vârsta, cultura, genul etc. Ce îi place să facă în timpul liber? Cum decurge o zi din viața sa? Pe de altă parte, Context Persona se referă la o persoană care caută cuvinte specifice pe internet – reprezintă acei utilizatori pe care îi interesează o anumită informație și care pot deveni la un moment dat cumpărători. Atunci când îți optimizezi site-ul, este important să te gândești și la formulările pe care le-ar putea căuta ei și să ai o comunicare orientată către nevoile acestora, determinându-i în acest sens să-ți acceseze site-ul.
6.   Terminologie. Este foarte important să ai un vocabular adecvat categoriei tale de public. Ia în calcul detaliile specifice și fii atent la conceptele pe care le utilizezi! De asemenea, este imperios să înțelegi că termenii tehnici și științifici sunt esențiali în marketing, mai ales pentru SEO, deoarece oamenii vor efectua căutările pe internet în funcție de anumite cuvinte-cheie. Ulterior, Google va ranka site-ul businessului tău pe baza anumitor criterii printre care se numără și acesta.
7.   Tone of voice. În business, competiția este strânsă . De aceea, contează mult ca brandul tău să aibă o voce unică, să-și pună în valoare cât mai bine personalitatea. În fond, contează mult ceea ce spunem, dar și modul în care comunicăm, nu-i așa? În relația cu consumatorii, contează foarte mult să păstrezi mereu același tone of voice pentru ca aceștia să te recunoască. Fii o voce în online, nu un ecou!
Asemenea unui scriitor, content writerul construiește lumi accesibile publicului vizat, însă este nevoie de exercițiu constant și de multă perseverență, dar și de imaginație și creativitate pentru a ajunge la rezultatele mult așteptate. Acum că a dispărut frica de blank page, putem să ne apucăm de scris! Dacă nu devii stăpân pe cuvintele tale, riști să rămâi sclavul celor pe care nu le-ai scris, deși ți-ai fi dorit. Spor și inspirație!


0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer