Ce am mai scris ?
Loading...
joi, 31 ianuarie 2019

Tot ce trebuie să știi despre un stepper de fitness

21:02

Timpul este extrem de prețios într-o eră a vitezei, în care lista responsabilităților pare să nu se termine niciodată. Este esențial ca, printre picături, orice persoană să își facă timp și pentru sine, astfel încât să fie în formă și să se simtă bine în propria piele.
Acest obiectiv se poate atinge cu ajutorul unui stepper de fitness, un aparat extrem de ușor de utilizat chiar și acasă. Un antrenament de doar câteva minute pe zi poate reprezenta cheia succesului pentru un corp de invidiat, bine tonifiat.
Tipuri de steppere disponibile
Prima clasificare în ceea ce privește stepperele aerobic se poate face astfel:
     steppere electronice: din punct de vedere calitativ aceste modele sunt excelente, întrucât motorul ajută la reglarea mișcărilor, însă impactul asupra picioarelor este unul relativ redus;
     steppere mecanice: nu sunt dotate cu pistoane electrice de presiune și reprezintă o variantă mai puțin costisitoare.
O altă clasificare a stepperelor se poate face în funcție de mărimea acestora:
     mini-stepperele: modele compacte, portabile, care pot fi luate în orice călătorie și care, bineînțeles, pot fi utilizate acasă, unde nu ocupă foarte mult spațiu. Deși aceste modele nu au ghidon, se poate spune că sunt extrem de stabile;
     stepperele de mărime normală: modele care au un ghidon atașat. Acesta este antiaderent, pentru a servi drept sprijin în timpul antrenamentelor, dar și pentru a oferi un echilibru mai bun. Exercițiile realizate cu acest tip de stepper sunt mai intense, ajutând la obținerea rezultatelor dorite într-un timp mai scurt.
Caracteristici importante pe care trebuie să le aibă un stepper aerobic bun
Alegerea unui stepper poate fi destul de dificilă, mai ales pentru cei care nu au mai folosit niciodată un astfel de dispozitiv. Specificațiile menționate mai jos reprezintă însă elemente care trebuie luate în calcul pentru achiziționarea celui mai bun stepper, în funcție de nevoile fiecăruia:
     Greutatea maximă suportată este principalul detaliu care trebuie luat în considerare. De regulă, această informație este menționată pe cutie și trebuie luată în calcul în funcție de numărul de kilograme al persoanei care urmează să folosească stepperul. În cazul în care dispozitivul este supus la o greutate mai mare decât poate suporta, apare riscul să se defecteze într-un timp foarte scurt.
     Nivelul de rezistență contează. Un stepper bun trebuie să ofere celor care îl folosesc posibilitatea de a regla nivelul de rezistență al pedalierului, pentru ca pășitul să fie mai ușor ori mai greu. De obicei, reglarea se poate face cu ajutorul unui potențiometru care acționează în mod direct asupra sistemului hidraulic ce susține pedalele.
     Numărul de programe influențează în mod direct eficiența unui stepper aerobic. Atunci când dispozitivul este dotat cu mai multe programe, corpul poate fi supus unui număr mai mare de exerciții, ceea ce înseamnă că nu are timp să se obișnuiască într-un anumit ritm. Organismul trebuie să fie învățat cu diverse tipuri de exerciții pentru obținerea rezultatelor dorite.
     Pedalele trebuie neapărat să fie realizate dintr-un material antiaderent, astfel încât talpa piciorului să fie într-un echilibru perfect în timpul exercițiilor. Ideal ar fi ca marginea pedalelor să fie puțin mai ridicată, pentru a nu permite pantofului să alunece din greșeală în afară.
     Mânerele pentru suport sunt recomandate îndeosebi începătorilor, mai exact, celor care nu sunt familiarizați cu un mod eficient prin care să-și păstreze singuri echilibrul în timpul exercițiilor.
Printre mișcările pe care toată lumea le realizează în mod natural, constant, se numără mersul și alergatul. Cu ajutorul unui stepper aerobic antrenamentele pot fi realizate foarte ușor acasă, oricând, fără a fi nevoie de un antrenor personal sau de foarte multe instrucțiuni.
Cei care își doresc să achiziționeze stepperul perfect pentru ei pot studia modelele pe care DHS Fitness le pune la dispoziție. Este vorba despre dispozitive excelente din punct de vedere al calității, cu prețuri accesibile pentru toată lumea. Achiziționarea unui stepper reprezintă primul pas pentru o viață mult mai activă!
x

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer