Ce am mai scris ?
Loading...
joi, 14 noiembrie 2013

Stii ce par ai si cum sa il ingrijesti ?

07:15

Parul, podoaba capilara a femeii, s-a bucurat dintotdeauna de o atentie deosebita din partea femeilor. De asemenea, parul e poate unul dintre cele mai atragatoare “elemente” feminine care atrage instantaneu privirile si poate pune in evidenta o femeie, si ca atare orice femeie isi doreste un par bogat si atragator.par stralucitor

Dar nu numai femeile se preocupa de parul lor. Chiar si barbatii devin din ce in ce mai atenti cu parul lor, unii poate pentru ca percep importanta unui par frumos ingrijit, pe cand altii se preocupa poate doar dupa aparitia cheliei destul de frecvente.

In zilele nostre, se gasesc produse profesionale pentru ingrijirea parului , de la sampoane, diverse suplimente nutritive sau pentru hidratare, balsamuri, tonice, regeneratoare din diferite plante, fixative, masti sau simple uleiuri  si chiar produse pentru vopsirea parului.

Dar de departe, ar trebui sa stim ca un par sanatos se mentine printr-o ingrijire rationala si regulata.

Aport destul de important in sanatatea firului de par il are poate si vremea de afara, diverse boli de natura dermatologica,stresul si viata cotidiana agitata, lipsa de vitamine sau chiar folosirea necorespunzatoare a produselor nepotrivite tipului de par.

Iar in cazul produselor cosmetice pentru ingrijirea parului, e foarte important ca samponul sau tratamentul adoptat sa se faca in functie de tipul de par, acesta fiind de cele mai multe ori acelasi cu tipul de piele.wella-professionals-enrich-masca-hranitoare-pentru-par-uscat

Ingrijirea normala a parului presupune in principal periatul/pieptanatul parului precum si spalarea lui.

Destul de util este si pieptanatul efectuat poate si in alte momente ale zilei, care pe langa efectele benefice ne improspateaza si aspectul general intr-un mod placut.

Peria trebuie sa fie un obiect de uz personal la fel cum este periuta de dinti sau alte obiecte de igiena personala.

Parul nu trebuie spalat zilnic dar nici neglijat multe zile, iar spalarea depinde de tipul de par pe care il aveti:normal,mixt,uscat,gras.

Pentru a determina foarte simplu ce tip de par ai, poti face un simplu test a doua zi dupa ce te-ai spalat pe par, cand, cu un simplu servetel presezi puternic pielea din crestetul capului si pe pielea din spatele urechilor.

Daca pe acel servetel apar pete de grasime, inseamna ca ai un par gras, altfel ai unul usacat sau normal.

Parul normal se caracterizeaza ca un par stralucitor, nefiind gras, usor de coafat si intretinut.

Parul mixt reprezinta o combinatie intre parul uscat si cel gras. Acesta e caracterizat prin faptul ca la radacina se prezinta gras, iar varfurile sunt poate foarte uscate si despicate, unoeori  mai deschise la culoare decat restul parului.

Parul uscat este poate acel par care este lipsit de stralucire, da un aspect de par degradat, par care are varfurile vizibil uscate si despicate, par care este destul de rebel dupa spalare.

In cazul parului uscat si normal uneori e util ca inainte de spalare cu poate 1-2 ore sa se frictioneze parul cu un ulei vegetal, sa se foloseasca poate un sampon uleios iar pielea capului sa fie masata bine cu uleiul respectiv, masaj care poate ar avea si un rol de stimulare a cresterii parului cumulat cu un luciu mai frumos dupa spalarea lui.

Parul gras  da impresia de stralucire usor excesiva, firul este subtire si mai greu de coafat. Parul gras arata bine 1-2 zile de la spalare, dupa care aspectul uleios e destul de vizibil si de aceea necesita spalari mai dese.

In cazul parului gras, acesta trebuie spalat mult mai frecvent, dar spalarile dese pot duce poate si mai mult la ingrasarea lui pentru ca este stimultata secretia glandelor sebacee.

De asemenea, cred ca multe dintre noi nu stim ca la efectuarea pieptanatului trebuie avut in vedere si masajul pielii capului care are rolul si de a activa circulatia sangelui, masaj care trebuie efectuat cu grija pentru ca exista pericolul smulgerii firelor de par subtiri si moi.

Destul de importanta este acel masaj atat al parului cat si alt pielii capului cu spuma rezultata in urma samponului.

Dupa spalare, clatirea din abundenta e esentiala.

Ingrijirea parului sanatos presupune de asemenea pe langa spalarea lui si folosirea anumitor preparate cosmetice pentru hranire si fortificare a radacinii parului. Si intotdeauna folositi produse de calitate.Recomand gama de produse TIGI, produse care au marele avantaj ca dezvoltarea sa se bazeaza direct pe saloanele de coafura, pe experientele lor, perceptiile si nevoile clientilor sai.

Iar daca ne gandim la coafura parului si faptul ca acesta se face de multe ori in ton cu moda si poate nu in functie de ceea ce ne avantajeaza cel mai mult, nu uitati ca acesta ar trebui sa se faca in functie de forma si trasaturile obrazului, in concordanta cu inaltimea si conformatia corpului nostru.

Astfel, daca cunostem calitatile si defectele obrazului il putem adapta catre frumusete prin sublinieri sau mici subterfugii.

Iar sublinierea unui defect nu e de dorit doar din simpla dorinta de a fi la moda.

Si nu uitati, un par frumos,ingrijit si stralucitor va face sa aratati mult mai frumoase si atragatoare.

Zambiti si veti fi mai sanatoase!

1 comments:

 
Toggle Footer