Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 10 noiembrie 2013

Stii ce ten ai si cum trebuie sa il ingrijesti?

07:33

La fel cum unele dintre noi ne nastem blonde sau brunete, mai inalte sau mai putin inalte, la fel si tipul nostru de piele difera.

Iar atunci cand vorbim de pielea noastra si implicit de tenul nostru, cu toate ar trebui sa stim ca hidratarea este poate primul secret pentru ingrijirea tenului si de asemenea cel mai important pentru un ten sanatos si luminos.

Daca e sa vorbim de tenul nostru as putea spune ca sunt persoane cu ten normal, ten uscat (fie prin lipsa grasimii sau prin lipsa apei - dezhidratat) sau ten gras, la care se adauga tenul mixt sau poate cel imbatranit(senil).  ingrijirea tenului

Tenul normal este considerat cel ideal, desi se spune ca sunt destul de putine femei care au un astfel de ten.

Un ten normal se caracterizeaza in primul rand prin porii mici, nedilatati, o piele fina si supla, chiar nelucioasa si usor hidratata.

Acesta e poate cel mai usor de ingrijit. Dar nici acesta nu e protejat de soare si vant in mod natural, cremele de protectie solara fiind indicate, cum de altfel crema de sub pudra sau regimul alimentar sanatos pe baza de fructe, legume, lactate sau consumul zilnic de apa intr-o cantitate suficienta.

Daca aveti un ten care are o secretie in exces a glandelor care dau un aspect gras al pielii, atunci vorbim de un ten gras. Acesta este caracterizat printr-un aspect lucios, unsuros, gras, pori dilatati iar uneori cu aspect de coaja de portocala. Am putea spune ca acest ten este numai cu dezavantaje. Insa tenul gras are un avantaj major si acela ca e cel mai putin predispus la aparitia ridurilor.

Dimineata acest ten are nevoie de o indepartare atenta a grasimii adunata peste noapte. Daca aplicam crema, aceasta trebuie alicata intr-un strat subtire, apoi fardul/pudra dar nu intr-un strat compact.

Acest ten e poate cel mai greu de ingrijit iar igiena e esentiala. loreal-paris-revitalift-crema-de-noapte-regeneratoare-pentru-fermitate___3

De asemenea, alimentatia in cazul acestui tip de ten e importanta, nefiind indicate dulciurile concentrate, grasimile, mancarurile picante si chiar condimentele.

Ingrijirea tenului cu probleme, cum este cel gras care este de asemenea predispus la aparitia punctelor negre trebuie sa se faca cu atentie pentru a avea o piele frumoasa pentru un timp indelungat.

Punctele negre apar datorita neglijarii grasimilor din pori, grasime care in contact cu aerul se oxideaza, isi schimba culoarea si apar sub forma punctelor negre.

Aceste puncte negre uneori genereaza si un miros neplacut.

Punctele negre sunt predispuse la aparitie pe nas, barba, frunte sau chiar pe toata fata.

Unele din aceste puncte negre apar poate mai des la pubertate, dar nu numai. Igiena in cazul tenului cu puncte negre/acneic e absolut necesara si trebuie sa fie drastica(spre exemplu unghiile necuratite folosite la scoaterea punctelor negre,ascund microbi si pot genera infectii si extinderi ale acestora).

Multe dintre aceste cosuri si implicit extinderea acestora apar datorita tratarii si scoaterii necorespunzatoare a punctelor negre, aparitia acestora si extinderea fiind rapida iar de multe ori vindecarea si implicit stoparea extinderii destul de greoaie.

Tenul sensibil cu puncte negre si predispus la acnee trebuie tratat cu creme corespunzatoare si de calitate cum ar fi cele de la brandurile de produse dermo-cosmetice renumite:Bioderma, Biotherm, Eucerin, La Roche-Posay sau Vichy care ofera linii complete de ingrijire a pielii.

Tenul uscat e fie lipsit de grasime, fie deshidratat, dar de asemenea aspectul uscat poate fi si din cauza unei ingrijiri nepotrivite. Acesta se caracterizeaza printr-o piele uscata si fina, cu riduri fine si poate foarte usor iritabila.

Seara tenul gras trebuie demachiat atent, lasat sa respire, iar inainte de culcare trebuie aplicata o crema grasa si hidratanta.

De asemenea, dimineata se aplica o crema grasa care se lasa sa actioneze timp de 10 minute apoi se aplica un fard care de asemenea trebuie sa fie gras.

Tenul mixt este poate cel mai raspandit, este cel cu portiuni de piele uscata si grasa si care trebuie ingrijit in mod deosebit fiecare portiune separat in functie de tipul ei.

Tenul imbatrinit este poate acel ten fara culoare, stralucire, fara catifelare, lipsit de elasticitate, care fara ingrijire atenta si timpurie este predispus la aparitia ridurilor oarecum definitive, unele poate din cauza metabolismului.

Acest ten se trateaza atent cu creme hranitoare si hidratante care sa revitalizeze si tonifice pielea ducand la schimbarea aspectului pielii.

Ai grija de tenul tau !

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer