Ce am mai scris ?
Loading...
luni, 25 martie 2013

Mici trucuri pentru un ten atragator

15:03

Desi primavara 2013 pare putin capricioasa iar soarele cel zambitor se lasa asteptat, asta nu inseamna ca nu trebuie sa fim pregatite pentru anotimpul cald.

Stim cu toate ca aerul proaspat e optim pentru un ten sanatos iar aerul conditionat fie el cald iarna sau vara rece, cat si aerul cald emanat de calorifere, cumulat cu diferentele de temperatura chiar si de 30 de grade(intre gerul de afara si caldura interioara) nu fac bine tenului nostru, acesta fiind “agresat” vizibil de lipsa echilibrului termic, ducand la imbatranire prematura, aparitia ridurilor si a pielii uscate.

Nu trebuie sa mai subliniez ca un ten care radiaza de sanatate e de-a dreptul atragator si nu se admite ca o femeie care se respecta sa nu aiba un ten ingrijit.Si in cele din urma inseamna si un respect pentru ceilalti.

curatarea tenului 

Iar un ten sanatos si atragator necesita ingrijire atenta si zilnic(atat dimineata,pe timp de zi cat si seara).

Spalatul dimineata pe fata este primordial. Si nu faci rau daca te speli cu apa rece, pentru ca se stie ca apa rece este excelenta pentru piele avand efecte benefice pentru microcirculatie,hidratare si aspect de prospetime. Ca sa nu mai vorbim ca ne trezeste rapid. :P

Poti folosi un sapun util pentru deschiderea si curatarea porilor si care de asemenea va preveni eventualele probleme.

Poti aplica apoi o crema hidratanta lejera pentru catifelarea tenului  sau una care are ca efect iluminarea tenului.

Daca obisnuiesti sa te machiezi(desi acesta e optional) si uneori imi place libertatea oferita de lipsa machiajului care parca ma fac sa eman tinerete si veselie, important e ca machiajul sa se faca in mod corect.

Poti incepe cu un fond de ten potrivit cu nuanta ta de ten si categoric sa fie de calitate. E important ca acesta sa nu iti astupe porii, pentru ca altfel vei avea probleme cu acneea care sunt ultimul lucru dorit de o femeie.

Pentru zi, crema ideala  trebuie sa contina obligatoriu factori de protectie solara, vitamine, antioxidanti cat si  minerale.Eu folosesc Vichy Aqualia Thermal care e usor delicata, imi hidrateaza pielea si nu incarca porii.Are si un miros oarecum neutru.Si sunt incantata.

vichy-aqualia-thermal-crema-de-zi-hidratanta-pentru-piele-normala-si-mixta___4

Mai departe poti aplica un blush, un fard de pleoape care sa te avantajeze si poti continua cu gloss de buze care sa iti dea senzualitatea de invidiat.

Foloseste creme speciale pentru zona ochilor si balsam de buze hranitor. Vitaminele sau suplimentele alimentare ar trebui sa reprezinte o regula zilnica pentru mentinerea sanatatii pielii.

Seara, tenul tau are nevoie de o curatare profunda. Asa ca acorda-ti cel putin 30 de minute.

Procedeul de curatare de seara difera semnificativ de cel de dimineata iar curatarea tenului trebuie efectuata indiferent daca te-ai machiat sau nu.

Se stie ca machiajul care ramane peste noapte amplifica aparitia ridurilor, asa ca demacherea e obligatorie,indiferent de cat de obosite suntem, urmata de aplicarea unei lotiuni de tonifiere si a unei creme de hidratare.

Crema potriva ar trebui sa aiba o textura in concordanta cu tipul tau de piele, sa nu fie nici prea unsuroasa, nici prea lejera, dar nici prea uscata.

Iti poti da seama simplu daca crema(implicit nivelul de aciditate) este potrivita tenului tau, daca lacrimezi sau nu.

Aditional tuturor acestor procedee de infrumusetare i se adauga exfolierea, care este poate cea mai importanta procedura de ingrijire a tenului. Acesta se face o data pe saptamana. Acele geluri cu elemente abrazive si cu rol de curatare profunda cumulata cu eliminarea celulelor moarte au rolul de ai reda pielii tale  acea stralucire si prospetime mult dorita, facand-o si mult mai matasoasa.  

Eu folosesc Vichy Purete Thermal care imi reda finetea pielii si nu imi usuca pielea si imi da o stralucire aparte.

vichy-purete-thermale-lotiune-de-curatat-pentru-piele-normala-si-mixta___3

 

Pentru a-ti vedea implinit acest vis de a avea un ten sanatos si frumos, trebuie sa tii cont de faptul ca acest lucru necesita multa munca. Dar trebuie sa iei in considerare faptul ca este vorba de o munca foarte placuta cu rezultate pe masura.

Si pentru ca sa arati cat mai bine poti gasi produsele aici.Totul pentru sanatatea pielii tale.

Ingrijeste-te, si incepe cu tenul tau! Un ten ingrijit este un ten luminos si atragator.

O primavara frumoasa cu mult soare in suflet!  Si nu uitati sa zambiti.

3 comments:

  1. haha, amuzant comentariul tau:))))

    In alta ordine de idei, interesant articolul, mi-ai citit gandurile:)

    Pupic,
    Silvia

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiti cat de importanta e ingrijirea, care se observa in timp.
    Sunt de acord cu tine, cu ce spui mai sus, mai putin cu apa cea rece care nu prea ma incanta pe mine, personal.

    RăspundețiȘtergere
  3. tot de la Vichy folosesc si eu. Si sunt produse bune.Imi fac pielea catifelata.

    RăspundețiȘtergere

 
Toggle Footer