Ce am mai scris ?
Loading...
vineri, 27 septembrie 2013

Cauzele transpiratiei si metode de combatere

12:40

Incep prin a va spune ca oricine transpira si ca transpiratia este necesara organismului nostru. Aceasta, pe langa rolul de a regla temperatura corpului nostru, are si rolul de a elimina unele toxine din corpul nostru.

Transpiratia poate aparea in multe dintre zonele corpului nostru: fie ca vorbim de transpiratia mai putin mirositoare cum este cea din podul palmei, pe frunte, de pe talpa piciorului si chiar sub sani, sau daca vorbim de transpiratia cu miros neplacut cum ar fi cea de la subtiori, de la ceafa sau din zona pubiana.

Cauzele aparitiei transpiratiei sunt din cele mai variate: de la caldura de afara, exercitiile fizice,stresul, furia, rusinea, menopauza, consumul excesiv de alcool, cafeina, febra sau unele infectii, problemele hormonale, mancarea picanta etc.transpiratia_excesiva

Si e de asemenea bine stiut, ca principalul remediu impotriva transpiratiei este propria noastra “curatenie” corporala realizata prin bai caldute cu apa si sapun, cumulate cu geluri aromatice pe baza de plante sau poate doar adaugand cateva picaturi de ulei de lavanda care catifeleaza pielea si da un parfum placut corpului.

Aceste dusuri caldute si cat mai dese sunt cele care ajuta cel mai mult pentru a mentine corpul  intr-o stare placuta. Dupa dus, stergerea cu prosopul e esentiala, cum de altfel  e esential ca sa ne stergem cu atentie la toate incheieturile pentru a elimina umezeala. Chiar si degegele de la picioare trebuiesc sterse cu atentie, pentru ca acolo este locul unde apar diferite ciuperci care produc miros neplacut.

Apoi se pot alica deodorante speciale si cremele adaptate corpului nostru(niciodata fara dus si nicioadata inainte).

De remarcat e ca nu toate persoanele transpira la fel, unele mai mult, altele mai putin, altele au un miros caracteristic.

Se stie de asemenea ca persoanele care sufera de transpiratie abundenta, e foarte posibil sa aiba unele probleme endocrine, caz in care o vizita la medic e primordiala.

Cum de altfel se spune ca blondele ca de altfel si roscatele au un miros specific.

Pupici!

2 comments:

  1. au unele un miros....de iti muta nasul..
    La barbati e si mai grav

    RăspundețiȘtergere

 
Toggle Footer