Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 1 septembrie 2013

Cum sa ai grija de ochii tai ?

06:59

Ochilor trebuie sa le acordam o atentie deosebita. Sunt organe sensibile, dar sunt in acelasi timp si un punct de atractie daca ii pastram in perfecta sanatate. Daca ochii nostrii sunt frumosi si stralucitori, nu sunt putine cazurile cand primim aprecieri la adresa ochilor nostrii, cand cei din jurul nostru sunt cuceriti de privirea noastra.

Ochii nostrii sunt ca doua mici ferestre care pot fi fie stralucitoare sau poate pot si acoperiti cu un fel de “praf sau cu o perdea”.

Ochii sanatosi sunt limpezi, cu un iris luminos, o cornee curata,cu pleoape elastice si odihnite.

Ochii sunt foarte sensibili si sunt atacati cu usrinta de praf, ger, vant  sau de lumina prea puternica sau prea slaba, de oboseala sau de diverse stari nervoase sau poate de simpla noastra atingere cu mainile nespalate in prealabil.

Noptile pierdute, oboseala accentuata,fumul de tigara si plansul irita de asemenea ochii si umfla pleoapele.

Nu mai vorbesc de abuz de alcool sau alimente sarate, sau alte alimente care obosesc ficatul si care se observa in ochii nostrii(in iris).

Ingrijirea ochilor trebuie sa se faca cu atentie iar poate sfatul cel mai de pret e acela ca acestia trebuie spalati zilnic(sau de mai multe ori) cu apa calduta.

Iar daca vorbim de farduri, sunt multe femei care nu suporta fardurile la ochi si pe pleoape sau care fac alergii. Solutia e sa nu se renunte ci doar sa se intrebuinteeze farduri speciale antialergenice.

Cat priveste demachierea, este important ca acestea sa se faca cu mainiele curate,cu lapte demachiant de calitate si potrivit tipului de ten.

Mie mi s-au parut destul de bune cele cu extract lanolina sau cele pe baza de ulei de masline.

Util e si un masaj la pleoape, prin palpare cu varful degetelor, chiar si deaupra si dedesuptul sprancenelor.

Pentru ca pielea e extrem de subtire si delicata in jurul ochilor, in jurul lor e ideal de aplicat un strat de crema grasa si hidratanta cu un continut bogat in nutrienti.

Desele clipiri ale ochilor, fortate poate si de lumina prea puternica sau prea slaba, expunere prelungita la soare sau vant, ger, sau lipsa unei creme zilnice care sa hraneasca pielea,duc la aparitia ridurilor atat de nedorite si inestetice.

Chiar si slabirile bruste duc la modificarea volumului obrazului, plusul de piele facand cutele atat de deranjante care se transpun apoi in riduri.

La fel prin diferite stari nervoase, ridicam prea mult muschii de pe frunte,incruntam sprancene, favorizand in felul acesta aparitia acestor riduri de expresie in jurul ochilor.

Totul e sa le observam la timp si sa le tratam.

Chiar si rasul produce riduri la coada ochilor, dar beneficiile rasului pentru sanatatea noastra e mult mai benefic chiar daca acest ras pot produce mici pliuri.

Cearcanele care inconjoara ochiul ca un semicerc produc intunecarea regiunii de sub ochi..

Cearcanele se pot face putin mai invizibile si prin machiajul prin aplicarea cu pensula a unui fard destul de deschis dandu-i o senzatie de lumina si o netezire. Pentru cearcane puteti incerca diverse creme de ochi iluminatoare sau roll-on-uri destul de apreciate de femei.talika-eye-decompress-masca-pentru-ochi-impotriva-cearcanelor-si-ochilor-umflati___2

Daca esti in cautarea unui produs de calitate pentru a atenua cearcanele sau ochii umflati, iti recomand sa incerci una dintre mastile pentru ochi special create pentru aceste probleme: Talika Eye Decompress

De aceea cred ca, pentru protectia ochilor, pe langa faptul ca acestia trebuiesc demachiati zilnic, trebuiesc protejati cu ochelari(lentile) de buna calitate atat vara cat si iarna cand albul zapezii ii oboseste. ducand la aparitia ridurilor. De asemena ochelarii trebuie alesi cu atentie. Acestia pot da un aspect placut fetei noastre si se stie ca acestia trebuiesc alesi si in functie de conturul obrajilor.

Si, indiferent de tenul care il aveti, zona din jurul ochilor trebuie unsa cu crema hranitoare de seara.

Odihna de la pranz este foarte benefica ochilor, iar daca nu puteti dormi la pranz simple comprese sau macar 10 minute cu ochii inchisi sunt benefice pentru ochii nostrii asa obositi.

Somnul este cel care rezolva usturimea, roseata ochilor si cearcanele.

Si pentru ca sezonul estival inca nu s-a incheiat, v-as spune ca cititul la plaja este contraindicat la fel cum cititul din pozitia culcat e poate la fel de daunator.

Si de cele mai multe ori nu varsta este cea care face sa apara ridurile, chiar si folosirea produselor cosmetice de proasta calitate duce la aparitia ridurilor.

Ingrijiti-va !

Pupici!

6 comments:

 
Toggle Footer