Ce am mai scris ?
Loading...
joi, 6 februarie 2014

Machiajul ochilor – adevarata proba de feminitate

06:16

As incepe prin a repeta ceea ce scrie in titlu, machiajul ochilor e adevarata proba de feminitate si o arma in seductie.

Prin fardarea ochilor, noi femeile urmarim sa obtinem aparenta unor ochi mai mari, mai luminosi sau mai expresivi.

Insa, nu putine  dintre femei datorita abuzului, a lipsei de indemanare sau datorita faptului ca nu isi achizitioneaza truse de machiaj de calitate, reusesc sa obtina contrariul:ochi incercanati, expresie de oboseala, vulgaritate sau sa de-a un aspect chiar ridicol.

Se stie ca un machiaj bine lucrat, face ca distantele dintre ochi sa fie apropiate sau departate prin culoare si iluzie optica.

Referitor la machiajul ochilor, consider ca nu trebuie sa avem prea multe complexe daca unele dintre noi avem ochi mai mici. De cele mai multe ori, ochii mici daca sunt foarte vioi, sunt mult mai frumosi decat ochii mari si poate inexpresivi.

lancome-artliner-eyeliner___4 Dar cum facem un machiaj daca avem ochii mici? Acesta se face in jurul ochilor, impreuna cu pleoapele, o umbra in degrade de la coada ochiului, eventual cu o culoare maro inchis. Se poate trasa folosind un creion de ochi  o margine de 2 mm deasupra pleoapei superioare care e nefardata,apoi dinspre coada ochiului spre lateral aceasta o putem trasa mai groasa, subtiind-o usor catre nas.

Umbrele ar trebui sa fie mai puternice la coada exterioara a ochiului si in rest usor mai difuze.

Alegerea nuantei unui creion pentru sprancene sau a unui creion de ochi trebuie facuta cu mare atentie. Pentru utilizare in viate de zi cu zi, as putea spune ca pentru femeile blonde sau satene un creion de ochi cenusiu-inchis e de departe cel mai potrivit, pentru cele roscate un creion brun spre roscat iar pentru cele brunete creionul negru e cel mai potrivit.

Iar daca vorbim de producatori de creioane pentru ochi, rimeluri, pudre pentru ochi, unii dintre cei mai renumiti si care ofera produse de calitate sunt : Bobbi Brown, L´Oréal Paris, Maybelline, Gabriella Salvete,Yves Saint Laurent,Chanel,Christian Dior

Pentru machiajul ochilor mai apropiati, as zice ca trebuie ca unghiul intern sa fie mai luminos. Putem trasa cu un creion  dermatograf  o linie groasa de 3mm incepand de la unchiul intern catre coada ochiului. In acest caz, opinia mea e ca umbrele si liniile sa fie mai accentuate numai spre coada ochilor iar la jumatatea ochiului o umbra mai difuza.

 bobbi-brown-eyes-eyeliner-gel___4Iar daca ochii tai sunt mai indepartati, e necesar ca prin mici trucuri de umbre si culoare sa micsorezi distanta dintre acestia.

Astfel deasupra pleoapei superioare, e util sa umbrim partile lor interne si externe lasand un spatiu deschis nemachiat intre ele.

Nu trebuie neglijat si faptul ca linia din jurul ochilor cu o distanta de la marginea pleoapei de numai 2-3 mm sa fie si ingrosata si umbrita numai pe partile laterale ale unghiurilor intern si extern, mijlocul sa ramana astfel complet nemachiat.

Si cred ca nu mai trebuie sa subliniez ca un machiaj frumos este o adevarata arma in seductie si nu este o frivolitate.

Pupici!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer