Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 28 iulie 2013

Marea ne cheama la ea

07:19

Ma intreb cine nu asteapta, cu inima vibrand de nerabdare, sa vada marea, sa isi petreaca cateva zile in preajma ei, pe plaja, pe nisipul fierbinte, privind in neant marea plina de promisiuni, plina de mistere.

Si, oricat de atragator si de linistitor este muntele, parca nici o vacanta pe timpul verii nu e completa fara a merge cateva zile la mare.

Cunoastem deja cu totii beneficiile “brizei” marii incarcata de ioni negativi si multe substante minerale pe care le absorbim prin porii pielii.Acestea sunt foarte benefice metabolismului nostru, ne intineresc si ne calmeaza, dandu-ne in acelasi timp o senzatie de degajare si fericire foarte placuta.

Recunosc ca imi plac vacantele la mare, mai mult in extrasezon(iunie sau septembrie), atunci cand soarele nu e asa puternic si nici asa aglomeratie..femeie la plaja

Pentru noi, femeile,si mai ales pentru pielea noastra,cura de soare si baile de mare ne ajuta mult la regenerarea celulelor, ne fac mai sanatoase si mai tinere. Dar cu toate astea, mare atentie la timpul de expunere, mai ales in primele zile cand soarele poate fi chiar “periculos”. Asta daca nu ati facut in prealabil o cura de soare de cateva zile la strandul din oras.

Recomandat e ca, satenele, blondele si roscatele sa stea in plin soare un 10-15 minute, iar cele brune, care se stie ca au pielea mai rezistenta pot sta pana la 25 minute.

Apoi se creste treptat timpul de expunere, dar nu ar trebui sa depaseasca 2 ore de plaja. Niciodata sa nu uitati de cremele cu protectie solara indispensabile pentru o protectie si bronzare eficienta.

La plaja se poate sta oricat de mult fara grija la umbra unei umbrele, sau intr-un sezlong pe nisip. Aerul marin e atat de binefacator si sanatos.

Si poate ar trebui sa stiti ca bronzarea e mai uniforma atunci cand suntem in miscare. Abia astept sa ma arunc in valurile marii,sa inot, sa ma joc cu mingea.

Plimbarea pe malul marii prin apa este si ea foarte benefica pentru picioarele noastre, dar daca o facem pe timpul zilei, sa nu uitam sa ne acoperim capul cu o palarie cu boruri moi.

Si atunci cand stam la plaja, chiar si picioarele noastre nu trebuiesc expuse prea mult, indicat fiind sa fie acoperite cu un prosop usor umezit.

Expunerea excesiva la soare e dezastruoasa chiar si pentru persoanele tinere care se stie ca au o piele mai rezistenta. Riscul de deshidratare duce la uscarea si imbolnavirea pielii iar intr-un final la imbatranirea pielii si nu cred ca asta va doriti. Sa nu mai vorbim de grabirea aparitiei ridurilor, atat pe obraz cat si pe frunte, in jurul ochilor si chiar la gura. Aceste riduri in mod normal apar dupa varsta de 55 de ani. Sa nu mai vorbim de ridurile pe decolteu care sunt dezastruoase.

Stim ca pielea bruna e mai rezistenta comparativ cu celelalte, dar toate au nevoie de ingrijire atenta cu diverse creme filtrante si hidratante corespunzatoare pielii dvs.

Pielea mai subtire lasa mai usor sa patrunda razele soarelui si duce la inrosire, aceste persoane ar trebui sa se unga cu diverse creme grase cu protectie solara.

Si mare atentie, dupa fiecare baie in mare, pielea se unge din nou.

Pielea grasa e mai avantajata de soare si aceasta are nevoie de ungere cu un lapte demachiant pentru mentinerea umiditatii pielii.

La fel si persoanele cu acnee sunt ajutate de razele soarelui, acestea vindecand acneea.

Nelipsitul dus de dupa plaja se va completa cu solutii hidratante potrivite corpului dvs.

Regiunea din jurul ochilor se unge si ea cu creme speciale de hidratare pentru ca sa nu faca acele riduri sub forma de evantai.

Seara un ruj mai vioi e ideal pentru a scoate in evidenta fata arsa de razele soarelui.

Pentru noi fetele,e bine sa ne ferim parul de apa marii care se stie ca usuca si ataca parul.

Ochelarii de soare ii consider absolut necesari pentru protectia ochilor.Uitatul direct la soare e periculos.

Si daca tot mergem la mare, benefice de asemenea sunt mastile cu namol sau impachetarile cu nisp  cald, asa cum le faceam cand eram copii.

Si nu uitati sa va distrati. Marea da o euforie fara margini. Si nu conteaza daca esti cu familia, cu iubitul sau singura.Distreaza-te si profita la maxim.

Fa ca fiecare zi sa conteze si sa fie una speciala.

Pupici!

6 comments:

  1. pacat ca, conditiile din tara nu prea sunt la inaltime, iar unde sunt la inaltime preturile sunt prea exagerate

    RăspundețiȘtergere
  2. a fost cineva la phoenicia ?am auzit ca e foarte fain, dar si preturi pe masura

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. acolo o fi fost Iulia Albu si poate acolola pus pe Mihai sa ii inchirieze un etaj intreg din hotel pentru ca ea sa se plimbe dezbracata ?

      Ștergere
  3. articolul tau ma face asa euforica si parca astept cu atata nerabdare sa ajung la mare. Mai am 2 saptamani pana la concediu.

    RăspundețiȘtergere
  4. am fost ieri la strand...circ..manele..cocalari..si inghesuiala.

    RăspundețiȘtergere
  5. acolo stau baietii pentru a agata

    RăspundețiȘtergere

 
Toggle Footer