Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 20 octombrie 2013

Cum tii celulita si vergeturile la distanta

10:05

Toate femeile(indiferent de varsta) am auzit sau ne confruntam mai mult sau mai putin cu aspectele inestetice ale pielii. Printre ele celulita si vergeturile.

Pe langa aspectul inestetic, acestea sunt neplacute poate si din cauza faptului ca apar in zone in care chiar nu ne dorim aparitia lor(solduri, coapse, sani sau fese).

Atat celulita cat si vergeturile le afecteaza pe majoritatea femeilor indiferent de greutate sau de varsta. Pentru remedierea si corectarea acestor aspecte inestetice, se pot folosi produse eficiente pentru vergeturi si celulita de la branduri consacrate precum Vichy, Biotherm sau Nuxe. Dupa aplicarea regulata a acestor geluri, creme, uleiuri si seruri anticelulitice si impotriva vergeturilor vei observa diminuarea considerabila a acestor probleme.babaria-aloe-vera-crema-de-corp-anti-celulita___3 

Celulita apare datorita unei modificari a pielii in regiunile in care au loc mai frecvent depunerile naturale de grasime, adica in zona abdomenului, la solduri, la partea superioara a coapselor sau la partea de sus a bratelor.

In locurile unde apare celulita, pielea isi pierde aspectul ei neted si se formeaza un fel de rasfrangeri care au un aspect noduros si poate capata forme usor rotunjite.

La femei, celulita este observata frecvent la partea superioara a soldurilor, unde apar primele semne datorita umflarii dar si in partea interioara a incheieturii genunchiului.

Unele dintre noi credem total gresit ca, celulita apare neaparat la persoanele grase. Dar nu este asa. Celulita nu depinde de varsta, dar este frecventa la varsta mijlocie. Atunci cand celulita avanseaza, aceasta nu ramane ca un simplu defect al pielii, deoarece este insotita de dureri, uneori foarte mari la atingerea pielii.

Tulburarile degenerative ale metabolismului sunt poate cele mai responsabile de aparitia celulitei, prin simplu fapt ca o parte a lichidului din vasele de sange migreaza in tesutul pielii, ajungandu-se la o intensificare a formarii fibrelor in interiorul tesutului conjuctiv ideale pentru aparitia celulitei.

Cauzele celulitei sunt multiple, dar ele poti fi rezumate la tulburarile aparatului digestiv, la modul de viata neregulat, la lipsa somnului.

Daca e sa ne gandim la metodele de combatere, o importanta majora o are controlul si mentinerii greutatii normale a corpului, pentru a evita astfel formarea depunerilor de grasime.

Destul de benefice si foarte indicate sunt masajele cu mana libera sau cu ajutorul aparatelor de masaj, precum si tratamentele interne care insa le vad uneori ca niste masuri mai extreme(se folosesc substante active sau  oxigenul gazos care se introduce in tesuturi, spre a se realiza o ardere suplimentara a grasimilor si distrugerea mecanica a retelei de fibre) pe care le putem evita prin preventie si un stil de viata sanatos.

Dar nici vergeturile nu sunt de ignorat. Vergeturile, acele depresiuni cutanate si cu tenta liniara, desi nu aduc cu ele mari probleme medicale sunt neplacute ca sunt destul de inestetice iar unele pot produce si un fel de mancarime locala.matis-paris-reponse-corps-lapte-de-corp-pentru-vergeturi-pentru-toate-tipurile-de-piele___2

Apar si la gravide, si la tineri cat si la sportivi. Asa ca nimeni nu e ferit de asa ceva indiferent de varsta sau sex.

La femei, zonele predispuse sunt zonele in care aportul de grasime este crescut(solduri, coapse, sani sau fese), exact zonele in care chiar nu ni le dorim.

Principalele cauze sunt ingrasarea sau slabirea brusca sau momentele de dupa nastere.

Spus simplu, vergeturile apar din cauza intinderii pielii mult prea repede si mult prea mult.

Vergeturile au principalul dezavantaj ca sunt permanente. Sunt ca  niste cicatrici. Dar se poate preveni aparitia lor si incetinirea extinderii cat si mici corecturi pentru a le faci mai putin vizibile.

Ca si simple  metode de combatere as recomanda un masaj eficient in zonele cu risc crescut de aparitie spre exemplu sani, coapse,fese cu creme hidratanta adaptate,cu rol de a stimula productia si organizarea fibrelor de colagen sau pur si simplu creme antivergeturi calitative sau de ce nu creme antivergeturi perfect integrate in cremele de corp insistand in zonele cu vergeturi sau predispuse la aparitia vergeturilor/celulitei.

Cremele sunt utile de aplicat atat preventiv cat si in perioada ulterioara aparitiei.

Ideea e ca vergeturile sunt inestetice si neplacute la atingere iar  chirurgia estetica sau alte metode cu laser,ultrasunete,ultraviolete sunt poate un extrem la care nu ne dorim sa ajungem, iar unele dintre noi nici nu apelam la chirurgia estetica antivergeturi.

Stim ca primul pas e prevenirea si poate e cel mai important. Asa ca pregateste-ti pielea cu o crema puternic hidratanta cel putin o data pe zi. Sunt o multime de cosmetice online la reducere din care iti poti alege solutia optima pentru ingrijirea eficienta a corpului tau.

Insa, ca si in cazul celulitei alimentatia joaca un rol important.

Din aceasta nelipsit si foarte util sunt acei 2 litri de apa pe zi care iti mentine elaasticitatea pielii si tine colagenul la nivelul optim pentru corpul tau. La asta adaugam, o alimentatie echilibrata in vitamine A C si E care tin pe cat posibil vergeturile la distanta.

Bineinteles ca stresul(boala secolului nostru), lipsa de odihna, consumul de alcool, fumatul si o alimentatie bogata in grasimi nu ajuta absolut deloc pielea si  favorizeaza aparitia vergeturilor si nu numai.

Ingrijiti-va !

2 comments:

  1. am vazut si la nepotica mea de 11 ani un inceput de celulita. Adevarat ca e putin plinuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie tinuta sub control pentru ca se va agrava...trebuie invatata sa se ingrijeasca pentru ca atunci cand va mai creste o vor deranja

      Ștergere

 
Toggle Footer